Ja her kommer m…

Posted: 2012/02/10 in Uncategorized

Ja her kommer mitt neste innlegg om meg og Kvikk.

Jeg trodde jeg var ferdig med å tenke hva jeg ville med Kvikk…. men alt har blitt snudd helt på hodet!

I starten var det agility jeg ville sikte inn på, samtidig som lydighet fristet veldig. Etter å ha blitt mer kjent med både meg og Kvikk, så tror jeg ikke agility er noe jeg skal stresse med å komme igang på! Det blir fortsatt lydighetJ av den grunnen til at jeg føler at lydighet hjelper meg til å ha en sindig, smart og omgåelig hund. Etter å ha vært med pappa Pyro på gjeting og sett Anita jobbe med sauene, så kan jeg inrømme at det var en liten periode jeg fikk lyst til å hive meg på det også. Etter å ha lest litt frem og tilbake og snakket med diverse folk, blir nok dette også noe jeg “venter” med. Hvis man skal drive med gjeting, bør man være veldig sikker på at alt man gjør med hunden, er riktig. Jeg troooor jeg kan det teoretisk.. men når jeg står der med en litten raptushund som løper rundt.. da er det ikke alltid like lett å dra tankene tilbake i hva som står i boken!. Så jeg har siktet meg mer inn på aktiviteter der man lærer å bruke samtidig som man kontrollerer hunden =)

Da jeg var innom Dog4All var jeg ved NRO standen =) Dette var noe jeg egentlig har hatt interesse for ganske lenge, men aldri tenkt over at dette er noe JEG kan drive med! Men etter å ha snakket med dem, så fikk jeg litt blod på tann! Jeg fikk avtalt at jeg skulle være med på en trening/øvelse en dag. Dette rakk jeg ikke å bli med på… men jeg fortsatt å lese om hva dette inneholdt. Da kom jeg også over NRH, de driver vel med mye likt, men trener litt mer sentralt for meg=) så jeg har nå meldt meg inn i NRH og venter på at rekrutt laget skal starte 😀 dette gleder jeg og Kvikk oss veldig til!

Jeg har fått en liten liste over ting jeg skal jobbe med frem til oppstart =) og vi er i full sving med å trene til dette! Vi går også Miljø og tolleranse kurs i Oslo =) Dette har gitt mye inspirasjon til å jobbe MER, MER og MER med Kvikk =) Han får nå 3 økter om dagen med ferdig planlagte øvelser vi skal jobbe med=)

Vi bruker mye tid sammen med Jannicke fortiden! Vi har trent litt sammen! Men jeg håper vi øker dette =) det går bedre og bedre å lære ting=) og både jeg og Kvikk har begynt å fatte poenget =) vi har ikke planer om å starte noe med det første! Men øvelsene blir da øvd på=) men fortiden går det mye i felt og søk både inne og ute =) hadde en lang økt da snøen kom =) og Kvikk var helt i hundre =)

Utenom det så har Kvikk vist meg at jeg kan få noen utfordringer, selv med han! Men han har også vist meg at så lenge jeg jobber med det, så tar han det bort! Han hadde en treningsøkt hvor han drev med stress/fustrasjons piping.. men etter å ha konsulert med Jannicke.. og hadde det litt i tankene neste økt.. så sluttet han med det=) han piper fortsatt litt når vi sitter og ser på andre jobber.. men det er absolutt overlevbart! Men målet er å få dette helt bort =) (har bare opplevd det 2 ganger.. men greit å ta problemet seriøst fra starten av!)

Utenom dette så er han en frisk gutt på litt over 22Kg og er en liten livsnyter =) Jeg passer også en Siberian Husky – Viti som Kvikk nå regner som søstra si =) de tuller rund og løper som gærninger rundt jordene her=)

Så vi gleder oss til å se hvor dette bærer! Men nå skal jeg ikke love at det kommer ett innlegg med det første! De siste gangene har jeg jo sagt at jeg skal prøve å bli bedre! Men virkelig…. det å brette ut om meg og mitt.. det er noe jeg ikke er så flink til tydligvis! 

 

 

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage  Image

JJeg tenkte liksom at jeg skulle skrive litt under hvert bilde! men her er altså Kvikk, “flokken” og vinteren 😉 det bildet der han ligger under teppet, var etter et veterinærbesøk der han ble bedøvet og fjernet en STOR flis i poten. På regningen jeg fikk av veterinæren stod det faktisk “Fjernet STOR flis” hehe =) Dette skjedde da selvfølgelig på juleaften XD